Karlovac 13. put pod okupacijom minića

U nedjelju 14. travnja 2013. godine održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2003. godine ili kasnije. Ovo je bilo trinaesto izdanje turnira koje je organizirao Hrvatski rukometni savez i Rukometna škola Karlovac iz Karlovca. Natjecanje se održavalo u dvoranama Osnovne škole Grabrik, Osnovne škole Dragojle Jarnjević i u sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu. Obzirom na sustav natjecanja i popularnost ovog turnira ovogodišnje su natjecanje organizatori morali ograničiti na 60 ekipa po godištu i spolu. Organizator je osim natjecanja organizirao i prodaju sokova, sendviča i suvenira po prigodnim cijenama kako bi svi sudionici turnira pronašli ponešto za sebe. Počasni pokrovitelji 13. otvorenog državnog prvenstva u mini i super mini rukometu su hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

KarlovacPH

Odaziv je kao i svake godine bio velik, a ukupno su sudjelovale 84 ekipe, 32 u konkurenciji djevojčica i 52 kod dječaka. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojio je “Poreč” iz Novog Vinodolskog, koji je u finalu pobijedio ekipu “Moslavca” iz Popovače s 10:9. U susretu za treće mjesto “Rudar” iz Labina pobijedio je “Sesvete” sa 14:8.

karlovacPH1

U najbolju petorku prvenstva izabrane su Magdalena Cvetić iz “Moslavca”, Mia Brkić iz “Sesveta”, Nikolina Matošević iz “Poreča”, te Anastazija Malić i Ema Ščira iz “Rudara”. Najbolja vratarka bila je Julija Marjanović iz “Poreča”, najbolji strijelac Magdalena Cvetić iz “Moslavca” i najbolja igračica Jana Cvek iz “Poreča”.
U malom finalu prvo mjesto osvojila je ekipa djevojčica Rukometne škole Karlovac, koja je pobijedila u susretu za prvo mjesto ekipu “Osijeka” s 11:6. Treće mjesto osvojila je “Dubrava Vrbovečka”.

U konkurenciji dječaka rođenih 2003. godine prvo mjesto osvojila je ekipa “Rudara” iz Ruda, koja je u finalu nadigrala “Umag” s 12:9. U utakmici za treće mjesto “Opuzen” je pobijedio ekipu Rukometne škole Karlovac s 10:8.

karlovacPH2

U najbolju petorku prvenstva izabrani su Janko Načkar i Andro Lopac iz “Rudara”, David Kičalić iz “Umaga”, Andrija Starčević iz Rukometne škole Karlovac i Anto Bačić iz “Opuzena”.
Najbolji vratar bio je Matija Kuhar iz “Rudara”, najbolji strijelac Erik Vukotić iz “Umaga” i najbolji igrač Janko Načkar iz “Rudara”.

U malom finalu prvo mjesto osvojila je ekipa “Zadar Benje”, drugo “Vučići” iz Zagreba i treće “Osijek”.

U nedjelju 21.04. nastavlja se natjecanje, a ovaj put na rasporedu je prvenstvo u mini rukometu za dječake i djevojčice 2002. i mlađe. Prve utakmice počinju već u 09:00 sati, a igrat će se u već spomenute tri dvorane na području grada Karlovca.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.