Kadeti Hrvoja Horvata drugi u Bugojnu

U periodu od 29. do 31. ožujka odigran je turnir pod nazivom ”rukomet je moja budućnost” na kojem su nastupale reprezentacije juniora U-19 i kadeta U-17 u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. Turnir se odigrao u sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, a organizator je bio muški rukometni klub ”Iskra” iz Bugojna i pokrovitelji Rukometni savez Katra i Olimpijski savez BiH. Na turniru su sudjelovale selekcije Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Katra i Slovačke. Turnir je poslužio izbornicima mlađih dobnih kategorija za provjeru igrača, njihovih sposobnosti i spreme. Hrvatska je nastupila u kategoriji U–17 s igračima rođenim 1996.godine i mlađe. Izbornik Hrvoje Horvat sa stručnim stožerom i trenerom Željkom Čagljem za ovaj turnir pozvao je igrače :

Matija Špikić- Ludbreg
Arian Jović- CO Zagreb
Matko Vukić- Zamet
Matija Babić- CO Zagreb
Darijan Markušić- Dugo Selo
Ivan Šnajder- Karlovac
Jurica Orić- Moslavina
Dino Bukva- Zadar
Robert Tokić- CO Zagreb
Marko Šehić- CO Zagreb
Marin Šipić- Split
Ante Babić- Osijek
Ivan Ivković- Trogir
Domagoj Smojver- Karlovac
Bruno Vili Zobec- CO Zagreb
Domagoj Pleše- Moslavina
Ante Javor – Bjelovar
Andrej Obranović- Karlovac

kadeti

Hrvatska kadetska reprezentacija završila je svoj nastup na drugom mjestu pobijedivši reprezentacije Makedonije (21:19), Katra (25:23) i Slovačke (26:22), a svoj prvi i jedini poraz doživjeli su u finalu od reprezentacije Slovenije (25:24) koja je u obje konkurencije (juniora i kadeta) osvojila titulu najboljeg. U kadetskoj konkurenciji za najboljeg igrača turnira proglašen je Slovenac Blaž Janc, najbolji golman bio je predstavnik srpske reprezentacije Dejan Milosavljev, a titulu najboljeg strijelca s najviše postignutih pogodaka dobio je Abdulaziz Halili iz Katra.

Izbornik kadeta Hrvoje Horvat zadovoljan je okupljanjem i ukupnim dojmom bez obzira na poraz u finalu. Isprobane su razne taktičke varijante kao i svi pozvani igrači tako da rezultat nije bio u prvom planu iako je s dobrom igrom i pristupom i on došao.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.