Prague Handball Cup 2013

Prague Handball Cup je veliki međunarodni rukometni turnir za mlade koji se organizira u srcu Europe, Pragu u Češkoj. Turnir se tradicionalno održava svaki Uskrs od 1992. godine te je ove godine bilo njegovo 22. izdanje. Do sada je u turniru sudjelovalo 102142 sudionika koji su dolazili iz 6769 ekipa iz 41 zemlje diljem Europe, Azije, Amerike i Afrike. Duga tradicija dokaz je zadovoljstva organizacijom i jačinom turnira pošto ekipe vole iznova dolaziti i sudjelovati na natjecanju. Prague Handball Cup je turnir namijenjen mlađim dobnim skupinama u muškoj i ženskoj konkurenciji i kategorijama od 11 do 19 godina.

Najmlađe kategorije ( 2002. i mlađi) igraju na manjem terenu dimenzija 36×18 m, a budući u ovoj kategoriji rezultati nisu toliko bitni koliko je bitna zabava koja se pruža djeci moguće je pomiješati dječake i djevojčice. Tri dječaka mogu biti u ekipi djevojčica i obrnuto, dok su sva ostala pravila ista: u terenu je 6 igrača i 1 golman, a gol je standardne veličine. Svako poluvrijeme traje 15 minuta i u jednoj utakmici može sudjelovati najviše 16 igrača/ica. Vrijeme se ne zaustavlja pri izvođenju sedmeraca i nema time-outa kako ne bi došlo do kašnjenja u rasporedu. Ovo se ne odnosi na finalne utakmice kojima prethode nacionalne himne i predstavljanje igrača/ica.

U slučaju da je rezultat ekipa, nakon odigravanja po grupama, izjednačen ekipa koja ide u finale se odlučuje kroz shoot-out. Pet igrača iz svake ekipe, koji nisu isključeni u vrijeme završetka utakmice, izvodi shoot-out. Golman stoji na gol liniji unutar vratnica, a njegov suigrač na liniji 9 metara po svom izboru. Igrač baca loptu golmanu i trči u kontru gdje mu golman vraća loptu i on šutira prema protivničkom golu kojeg brani vratar protivničke ekipe. Lopta ni u jednom trenutku izvođenja kontre ne smije dodirnut pod inače se pokušaj prekida i ne vrednuje se bodovno.

Ove godine se na turnir prijavila čak 21 hrvatska ekipa od čega 14 muških i 7 ženskih ekipa.
Kod muških ekipa:

- u kategoriji dječaka rođenih 1996. i 1997. nastupile su ekipe : RK Karlovac i RK Poreč,
- u kategoriji dječaka rođenih 1998. i 1999. nastupile su ekipe : Maksimir-Pastela, RK Dubrava Zagreb, RK Trnje, RK Karlovac i RK Poreč
- u kategoriji dječaka rođenih 2000. i 2001. godine nastupile su ekipe Maksimir-Pastela, Zamet, RK Dubrava, RK Karlovac, RK Poreč i RK Trnje
- u kategoriji dječaka rođenih 2002. i mlađe nastupila je ekipa Maksimir –Pastele

Kod ženskih ekipa :

- u kategoriji djevojaka rođenih 1994. i 1995. godine nastupila je ekipa ŽRK Dugo Selo 55
- u kategoriji djevojaka rođenih 1996. i 1997. godine nastupila je ekipa ŽRK Dugo Selo 55
- u kategoriji djevojaka rođenih 1998. i 1999. godine nastupila je ekipa Liburnija Matulji i RK Karlovac
- u kategoriji djevojaka rođenih 2000. i 2001.godine nastupila je ekipa Liburnija Matulji i Žrk Ivanić

Konačni rezultati kod dječaka :

U kategoriji 94. godište i mlađe u finalu je danski FIF Handbanold pobijedio francuski Pole Espoir Nimes, dok je treće mjesto osvojio češki HC Dukla Praha pobjedivši estonijski klub Põlva Käsipalliklubi.

U kategoriji 96. godište i mlađe u finalu je HK Ankaret pobijedio RK Karlovac, dok je treće mjesto osvojio OV Helsingborg pobjedivši HKM Lovosice.

U kategoriji 98. godište i mlađe u finalu je RK Karlovac pobijedio Nøvling IF, dok je treće mjesto osvojio Lugi HF pobjedivši Crenna asd.

karlovac muški_1

U kategoriji 00. godište i mlađe u finalu je Eles Kézisuli SE pobijedio RK Dubrava Zagreb, dok je treće mjesto osvojio RK Karlovac pobjedivši HC Dukla Praha II.

rk dubrava_2000

Konačni rezultati kod djevojaka :

U kategoriji 94. godište i mlađe u finalu je Ajax København pobijedio Sokol Vršovice, dok je treće mjesto osvojio HK Veselí nad Moravou pobjedivši Pole Espoir Nimes.

U kategoriji 96. godište i mlađe u finalu je HIK Haandbold pobijedio BK Ydun, dok je treće mjesto osvojio FIF Håndbold I pobjedivši OV Helsingborg.

U kategoriji 98. godište i mlađe u finalu je HIK Haandbold I pobijedio HC Háje Praha, dok je treće mjesto osvojio Sokol Kobylisy II pobjedivši DHC Plzeň.

U kategoriji 00. godište i mlađe u finalu je ŠK Talent – ETO Győr I pobijedio DHC Slavia Praha I, dok je treće mjesto osvojio ŽRK Ivanić pobjedivši HK Ivančice.

Ivanić 2000

U najmlađoj kategoriji 2002. godište i mlađe u finalu je Eles Kézisuli SE pobijedio HVSE Student Comfort WE.

U svakom slučaju dobri rezultati za naše predstavnike na vrlo jakom turniru. Čestitke svima, te puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i natjecanjima od srca želi ekipa Handballmanie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.