U Samoboru smjena lidera

U nedjelju 24.03.2013. u Samoboru je odigran 11. krug Međužupanijske lige za mlađe kadetkinje. Turnir na kojem su nastupile ekipe Samobor Fantasyland, Sesvete, Libra Tehničar i Lokomotiva obilovao je neizvjesnim i kvalitetnim utakmicama, a konačne pobjednice dana su djevojke iz Sesveta koje su s obje pobjede zasjele na čelnu poziciju prvenstvene ljestvice koju je od samog početka lige čvrsto držala zagrebačka Lokomotiva.

1. ŽRK FANTASYLAND SAMOBOR – RK SESVETE AGROPROTEINKA 17:18 (11:10)

Od početka utakmice vidjelo se kako se trenutna postava Samoborki osjetno popravila u svim segmentima svog pristupa rukometu. Iako je u ekipi Sesveta nedostajalo nekoliko standardnih prvotimki ipak je i ova postava imala visoki ritam igre i vrlo visoku kvalitetu igre.
Iako su ekipe imale ujednačeno vođenje utakmice ( igra gol za gol), u drugom poluvremenu zahvaljujući odličnoj obrambenoj igri Samoborke su se odvojile na dva gola prednosti te jedno vrijeme držale igru u svojim rukama.
No kako se utakmica bližila kraju, kvaliteta Sesvećanki je ipak pokazala svoje pravo lice i igračice gostujuće momčadi odnose Samoborkama pobjedu “pred nosom”. Samoborke mogu biti više nego zadovoljne pruženom partijom protiv vrlo jake ekipe Sesveta.
Iz gostujuće ekipe mrežu je najviše puta zatresla Ana Anđelić (6), dok su u ekipi Samobora najviše golova postigle Anamarija Vapnar i Dora Trošelj (svaka 5 golova).

2. RK LOKOMOTIVA – RK LIBRA TEHNIČAR 23:4 (13:1)

Nakon početnih 1:1 utakmica se okrenula samo u jednom smjeru i na terenu je postojala samo jedna ekipa, ona Lokomotivina. Lokosice su čvrstom i pokretljivom obranom tjerale djevojke iz Libre na šuteve iz polušansi koje su vratarke Beličev i Blatarić bez problema branile nakon čega su sijevale brze polukontre i kontre za kojih u Libri nije bilo rješenja. Visokim ritmom Lokomotiva je protutnjala utakmicom i zaustavila se na konačnih +19. Najučinkovitije pojedinke u redovima Lokomotive bile su vratarke Lea Beličev i Sara Blatarić koje su zajedno skupile 19 obrana, dok je u napadu najopasnija bila Leonarda Kapetanović s postignutih šest zgoditaka. Kod Libre se Nina Bušić upisala dva puta u listu strijelaca dok su Tabea Magenreuter i Petra Budan dodale još svaka po jedan gol.

3. RK LIBRA TEHNIČAR – ŽRK FANTASYLAND SAMOBOR 14:16 (5:4)

Ovu uzbudljivu utakmicu je u svoju korist otvorila ekipa Libre koja je brzim protokom lopte i vrlo efikasnim vanjskim igračicama Ninom Bušić i Frankom Gvardiol slutila da će se ponoviti slika iz zadnjeg susreta ovih dvaju ekipa u Državnom prvenstvu, u kojem je ekipa Libre slomila Samoborke s jednim golom razlike i tako srušila sve iluzije samoborki za prolazom u završnicu. Međutim, nakon povratka s poluvremena ekipa Samobora je posložila svoje redove i dizanjem obrane na razinu na kojoj treba i biti (odličnu obrambenu rolu je dala Petra Lucević) okrenula rezultat u svoju korist te takvu situaciju držala do kraja utakmice.
U ekipi Libre količinom zabijenih golova odskaču već spomenute Gvardiol i Bušić (5), dok su u ekipi Samoborki ponovno najuspješnije bile tandem Anamarija Vapnar i Dora Trošelj ( svaka s po 4 gola).

4. RK SESVETE AGROPROTEINKA – RK LOKOMOTIVA 21:20 (9:10)

Poslastica na samom kraju donijela je sraz prvoplasirane Lokomotive i drugoplasirane ekipe Sesveta. Lokomotiva je odličnim otvaranjem utakmice (1:5, 2:6) dala naslutiti kako će do bodova lakše nego je to itko očekivao, međutim Sesvete su još jednom pokazale kako se ne predaju i odličnom su i strpljivom igrom malo po malo stizale razliku da bi na kraju nekoliko sekundi prije kraja i postigle pobjednički zgoditak kojim su zasjele na čelnu poziciju prvenstvene ljestvice. Odlična utakmica u kojoj se mogao vidjeti jako dobar rukomet što je prava najava za ove dvije ekipe koje će se idući tjedan u Čakovcu na završnici prvenstva Hrvatske boriti za naslov prvaka države. U redovima pobjedničke ekipe najbolja, a ujedno i najučinkovitija bila je Ana Anđelić (8) za koju Lokomotivina obrana nije imala rješenja, a u stopu ju je pratila Lorena Broz koja je u pobjedu svoje ekipe ugradila sedam pogodaka. Lokomotiva je ovaj puta ostala bez pomoći vratarskog tandema (samo 3 obrane), dok je napadački dio solidno funkcionirao, a u njemu je već po navici predvodnica bila Leonarda Kapetanović sa svojih deset pogodaka.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.