Kadetkinje se kvalificirale na EP

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija nakon pobjede nad favoriziranim Ruskinjama uspjela je izboriti plasman na Europskom prvenstvu koje će se održavati od 15. do 28. kolovoza 2013 u Poljskoj. Igračice izbornice Lidije Bojić-Čačić nakon uvjerljive pobjede nad Švicarkama pokleknule su pred reprezentacijom susjedne Slovenije. Tim porazom su si zakomplicirale put na Europsko prvenstvo i jedina nada im je bila pobjeda nad domaćinom Rusijom. Predvođene izvrsnom Dorom Kalaus koja je u tri kvalifikacijska susreta čak 33 puta zatresla protivničke mreže od čega 12 protiv Rusije, naše kadetkinje svladale su zadnju prepreku te rezervirale kartu za nastup u Poljskoj. Izbornica Bojić-Čaćić i cijeli stručni stožer zadovoljni su što je tako još jedna selekcija Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama nastavila tradiciju i uspjela se kvalificirati na jedno veliko natjecanje.

Sastav koji je izborio EP (uz ukupan broj pstignutih pogodaka): D. Kalaus 33, Mamić 6, S. Posavec 16, P. Posavec 4, Mikolić 7, Vlašić 3, Zagorščak 6, L. Kalaus 3, Ljubičić 5, Galetić 4, Šenvald 1, Zadravec 1, Bešen, Hren, Krmpotić, Maljak.

kadetkinje

Konačna tablica kvalifikacijske grupe 3:

1. Rusija 3 2 0 1 103:82 4
2. Hrvatska 3 2 0 1 90:78 4
3. Slovenija 3 2 0 1 94:96 4
4. Švicarska 3 0 0 3 67:98 0

Uz Hrvatsku plasman za nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj izborile su još i Rusija, Švedska, Španjolska, Rumunjska, Češka, Danska, Crna Gora, Njemačka, Nizozemska, Portugal, Mađarska, Norveška, Slovačka, Francuska i Srbija.

Nadamo se kako će naše djevojke nastaviti s dobrim igrama koje su prikazale tijekom kvalifikacija i iz Poljske se vratiti sa što boljim plasmanom ili još bolje s medaljom oko vrata.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.