Nastavljena Međužupanijska liga Zagrebačke Županije za mlađe kadetkinje

U Samoboru je u nedjelju 24.02. odigran osmi krug Međužupanijske lige za mlađe kadetkinje čime je započeo proljetni dio prvenstva u već navedenom natjecanju. U Samoboru su trebale nastupiti ekipe Samobora, Lokomotive, Mlinara i Preloga, ali ove posljednje se nisu pojavile zbog problema s prijevozom tako da su odigrane samo tri utakmice jer su se Samobor i Lokomotiva dogovorili odigrati svoju međusobnu utakmicu kako bi iskoristili termin za igranje. Jesenske prvakinje lige, Lokomotiva, i u drugi je dio natjecanja ušla vrlo ambiciozno i s nove dvije pobjede najavila kako će vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici pokušati zadržati do samog kraja.

SAMOBOR FANTASYLAND– MLINAR 22:16 (12:5)

U uvodnoj utakmici na samom je početku izgledalo kao da će biti neizvjesno, međutim kratka klupa gošći iz Križevaca i nemogućnost rotacije igračica rezultirala je padom u igri što je domaća ekipa uvelike iskoristila i visokim ritmom sredinom prvog poluvremena prelomila utakmicu u svoju korist. Odlična i čvrsta obrana Samoborki dopuštala im je dosta lakih golova iz kontri i polukontri, a visoki intenzitet koji su držale do kraja utakmice, iz minute u minutu je povećavao rezultatsku razliku koja je na kraju iznosila +6. U domaćem sastavu listu strijelaca predvodila je Dora Kanceljak s četiri pogotka dok su ju u stopu pratile čak tri suigračice koje su postigle po tri pogotka (Sarah Grgečić, Anamarija Vapnar i Valentina Brdarić). Kod gošći iz Križevaca uvjerljivo je najefikasnija bila Iva Benčak s osam postignutih golova.

LOKOMOTIVA – SAMOBOR FANTASYLAND 16:8 (11:3)

Furiozan start i odlično prvo poluvrijeme Lokosica obilježilo je ovu utakmicu. Samoborke jednostavno nisu imale rješenja za brzi protok lopte i vanjske šuteve Zagrepčanki. Osim toga vrlo čvrsta i agresivna obrana Lokomotive nije dopuštala samoborskom napadu da se razmaše i zbog toga je razlika već na kraju prvog poluvremena bila toliko uvjerljiva. Dok su se Samoborke snašle i pribrale već je bilo kasno i konačnih +8 za lidere natjecanja sasvim je realna slika prikazanog na terenu. Lokomotivu su predvodile napadački raspoložene Doris Vučković i Valerija Kralj s po četiri pogotka svaka, dok je s druge strane najviše problema Lokomotivinoj obrani zadala Samoborka Dora Trošelj s pet zgoditaka.

MLINAR – LOKOMOTIVA 6:22 (2:10)

Tamo gdje su stale u prvoj, Zagrepčanke su nastavile i u drugoj utakmici. Ponovo je glavna karakteristika bila čvrsta obrana koja je omogućavala puno golova iz brze tranzicije u kontre i polukontre. Djevojke iz Križevaca su se trudile i pokušavale, ali visoki ritam koji su nametnule Lokosice jednostavno nisu mogle pratiti tako da je pitanje samo bilo s kojom razlikom će u korist Lokomotive završiti ovaj neravnopravan susret. Trener Lokomotive više je prilike dao djevojkama koje inače igraju manje i one su mu uzvratile na ukazano povjerenje na najbolji mogući način. Gotovo sve igračice osim vratarki su se upisale u listu strijelaca koju je predvodila najučinkovitija Martina Rajković s četiri pogotka dok je u ekipi Mlinara ponovo najraspoloženija bila Iva Benčak koja je mrežu Lokomotive zatresla četiri puta.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four + = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>