Mlađe kadetkinje Lokomotive ostale na vrhu

U Nedjelju 27.01. u Opatiji je odigran turnir trećeg kola 1.HMKRL (mlađe kadetkinje 1998. godište) gdje je domaća ekipa Liburnija-Opatija ugostila Lokomotivu i Omišalj. Vodeća ekipa zapadne regije skupine 1, zagrebačka Lokomotiva, opravdala je status favorita i s nove dvije pobjede zadržala je čelnu poziciju svoje grupe.

RK OMIŠALJ – RK LIBURNIJA-OPATIJA 26:10 (11:2)

Prvu utakmicu obilježio je nešto nervozniji početak na obje strane što je rezultiralo velikim brojem tehničkih pogrešaka i promašaja. Ekipa Omišlja uspjela je konsolidirati svoje redove i smiriti se dok Opatijkama to nije uspjelo i one su samo srljale iz greške u grešku što je Omišalj iskoristio i lakim golovima iz kontri i polukontri otišao na nedostižnu prednost koju su do kraja samo povećavali te se zaustavili na konačnih +16. Pobjedničku ekipu Omišlja svojim su pogocima predvodile Vanesa Sivić sa šest, te Paola Turčić i Martina Dorčić s po pet zgoditaka, dok je u redovima Opatije nešto raspoloženija od ostalih bila Lea Kos koja je postigla četiri pogotka.

RK LIBURNIJA-OPATIJA – RK LOKOMOTIVA 3:18 (1:9)

Drugu utakmicu također nije obilježila lijepa igra i dobar rukomet nego se opet moglo vidjeti pregršt tehničkih pogrešaka i preveliki broj promašaja. Bez obzira na pobjedu s velikom razlikom mlade su zagrepčanke prednjačile u pogreškama i promašajima i nikako nisu pronalazile ritam i mirnoću u napadu. Dobra obrana donijela je pobjedu, ali po reakcijama trenera bilo je vidljivo kako se puno toga mora popraviti u fazi napada. Najraspoloženija Lokosica je bila Katarina Živko s četiri postignuta zgoditka.

RK LOKOMOTIVA – RK OMIŠALJ 20:14 (8:9)

Treća utakmica napokon je ponudila dobar rukomet i pravi neizvjestan dvoboj koji je obilovao dobrim potezima obaju ekipa, kako u napadu, tako i u obrani. Čvrste i agresivne obrane na obje strane prednjačile su u prvom poluvremenu koje je završilo u korist Omišlja. U drugom poluvremenu Lokosice su pojačale ritam i oko 28. minute uspjele su slomiti otpor čvrste, uporne i vrlo borbene ekipe Omišlja, a do kraja su samo povećale prednost koja iznosi, obzirom na viđeno, nerealnih šest razlike. Kod Omišlja su ponovo bolje od ostalih bile Vanesa Sivić sa osam, te Martina Dorčić s četiri postignuta pogotka, dok su u ekipi Lokomotive najefikasnije bile Leonarda Kapetanović sa sedam pogodaka iz sedam upućenih udaraca, te Doris Vučković s pet i Paula Adamić s četiri zgoditka. Treba još pohvaliti i odličan nastup vratarki jedne i druge ekipe koje su svojim obranama na momente izluđivale protivničke napadačice.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>