KEMPA 4 SPORT HANDBALL CUP PREŠOV

headlogoSami početak nove 2013. godine donio je sedmi po redu međunarodni rukometni turnir za mlađe dobne kategorije pod nazivom ”Kempa 4 sport cup” koji se održavao u Slovačkom gradu Prešovu od 03. – 06. siječnja, a na kojem je nastupilo i nekoliko hrvatskih ekipa. Turnir se odigravao u sedam različitih dobnih kategorija, a ukupno je sudjelovalo 76 ekipa iz 12 različitih zemalja. Našu zemlju predstavljala su četiri kluba s ukupno devet ekipa. Ženski rukomet predstavljali su Marina Kaštela i Lokomotiva iz Zagreba s po tri ekipe svaka, dok smo u muškom dijelu turnira predstavnike imali u dječacima iz RK Varteks Di Caprio koji su sudjelovali s dvije ekipe i RK Viro Virovitica s jednom ekipom.

U najmlađoj kategoriji za dječake U13 (2000. godište) nastupilo je ukupno 14 ekipa, a naši predstavnici su imali zapažene uloge. Nakon razigravanja po skupinama dječaci iz Virovitice zauzeli su treće mjesto u grupi A, dok su njihovi vršnjaci iz Varaždina osvojili drugo mjesto u grupi B. Nažalost, ždrijeb je htio da se ove dvije momčadi međusobno sastanu u četvrtfinalu tako da je u polufinale mogao proći samo jedan hrvatski predstavnik. Ovaj puta uspješniji su bili Virovitičani koji su pobjedili s 14:10 i tako otišli u polufinale gdje su doslovno pomeli domaćine Tatran Prešov s uvjerljivih 13:5 i osigurali si finale i medalju. U finalnom ogledu ipak nisu imali snage da se suprotstave super jakom Veszpremu koji je uvjerljivo i bez poraza osvojio turnir.  Treba istaknuti kako su se čak dva igrača iz Virovitice našla u najboljoj postavi turnira, a oni su Deni Fiala i Karlo Moslavac.

Konačan poredak U13:

 1. Éles Kézisuli Veszprém(HU)
 2. RK Viro Virovitica(HR)
 3. Tatran Prešov spol. s r.o.(SK)

5450-0404_vz3_2828

U kategoriji U15 (1998. godište) sudjelovalo je 12 momčadi, a naš predstavnik RK Varteks Di Caprio završio je na trećem mjestu. Put do bronce Varaždinci su započeli osvajanjem drugog mjesta u skupini B iza mađarskog Honveda, kasnijeg osvajača turnira. U četvrtfinalu su bili bolji od domaćina Tatran Prešova, a u polufinalu su poraženi od slovenskih vršnjaka iz Celja. Poraz u polufinalu nije ih pokolebao tako da su u utakmici za broncu od početka dali do znanja kako će medalja u Varaždin, a konačan rezultat 18:8 pokazuje kako protivnici iz Poljske nisu imali nikakve šanse. Uz broncu u ukupnom poretku, mladi su Varaždinci osvojili i dvije individualne nagrade jer su Luka Zrinski i Luka Gotić uvršteni u ”all star” ekipu turnira.

Konačan poredak U15:

 1. Budapesti Honvéd(HU)
 2. HC Celje Pivovarna Laško(SI)
 3. RK Varteks Di Caprio Varaždin(HR)

U kategorijama U17 i U19 Hrvatska nije imala predstavnike tako da ćemo samo spomenuti konačne rezultate. U kategoriji U17 u konkurenciji 11 ekipa dominaciju su pokazali mladi Slovenci pa su tako mladići iz Cimos Kopera u finalu bili bolji od svojih zemljaka iz Celja, dok je u kategoriji iznad u kojoj je sudjelovalo samo četiri momčadi naslov osvojio domaćin Tatran Prešov.

 

U ženskom dijelu turnira najmlađa kategorija A13 (2000. godište) obuhvaćala je ukupno šest ekipa od čega su čak dvije bile iz Hrvatske. Bolji ukupni plasman ostvarile su djevojčice iz ŽRK Marina Kaštela osvojivši drugo mjesto iako su u međusobnom ogledu bolje bile mlade Lokosice koje su pobijedile rezultatom 13:11, ali su u ukupnom poretku zauzele tek četvrtu poziciju. Svakako treba istaknuti kako se u najboljoj postavi turnira nalaze čak tri hrvatske igračice: Dora Zoko (ujedno i najbolja vrataraka) i Maja Perković (obje ŽRK Marina Kaštela), te Anamarija Grubišić iz Lokomotive.

Konačan poredak A13:

 1. ŠŠK Prešov(SK)
 2. ŽRK Marina Kastela(HR)
 3. Iuventa Michalovce “A”(SK)

Najmasovnija kategorija na turniru A15 (1998. godište) okupila je čak 20 ekipa, a Hrvatsku su predstavljali Lokomotiva s dvije, te Marina Kaštela s jednom ekipom. Lokomotivina ”A” ekipa je odlično započela turnir i bila je proglašena jednim od favorita za osvajanje odličja, posebno nakon odlične utakmice u skupini protiv rumunjskog Cluja koji je naposlijetku osvojio turnir. Utakmica u kojoj su Lokosice dominirale cijelo vrijeme da bi pred kraj došlo do opuštanja koje su Rumunjke iskoristile i pogotkom u posljednjim sekundama izjednačile za konačnih 10:10 čime su Zagrebčanke završile na drugom mjestu skupine. Isti taj Cluj u osmini finala bio je koban i za ”B” ekipu Lokomotive koja je tako ispala iz daljnjeg natjecanja. Marina Kaštela, nakon osvojenog četvrtog mjesta u skupini, također je svoje natjecanje završila u osmini finala izgubivši od ekipe Hodonina iz Češke koji je zatim u četvrtfinalnoj utakmici presudio i jedinom preostalom hrvatskom predstavniku Lokomotivi ”A” u susretu u kojem Lokosicama jednostavno ništa nije polazilo za rukom te su se porazom od jedan razlike oprostile od snova o osvajanju medalje.

5154-0107_vzy_4295

Konačan poredak A15:

 1. C.S.S Viitorul Cluj-Napoca “A”(RO)
 2. ASC Corona 2010 Brasov(RO)
 3. Iuventa Michalovce(SK)

Posljednja kategorija A17 (1996. godište) okupila je ukupno deset ekipa, a ekipa Marina Kaštela bila je jedini predstavnik iz Hrvatske. Kaštelanke su odličnim igrama na kraju zauzele treće mjesto, a njihova igračica Josipa Mišković proglašena je za najbolju igračicu turnira.

Konačan poredak A17:

 1. National handball team Lithuania(LT)
 2. UKS Varsovia Warszawa(PL)
 3. ŽRK Marina Kastela(HR)

5497-0451_vzy_4551

Detaljnije informacije o turniru možete pogledati na službenim stranicama turnira http://www.handball.4sport.sk/index.php

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 7 = fifteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>