BOŽIĆNI TURNIR U SESVETAMA PRIPAO SINJANKAMA

Tradicionalni Božićni turnir u Sesvetama koji se održavao 22. i 23. prosinca 2012. godine i u svom je 11. izdanju ponovo okupio neke od najjačih ekipa hrvatskog ženskog rukometa u kategorijama kadetkinja i mlađih kadetkinja.
Prvog dana turnira natjecale su se kadetkinje, godište 1996. i mlađe, u dvoranama OŠ Jelkovec i Srednje škole u Sesvetama, a nakon utakmica po skupinama uslijedila su polufinala u kojima su se sastali Podravka-Sinj i Lokomotiva-Sesvete. Posebno zanimljivo bilo je u utakmici Sinjanki i Koprivničanki koja je nakon regularnog dijela završila neodlučenim rezultatom 20:20 da bi nakon izvođenja sedmeraca u finale prošla ekipa iz Sinja. U finalu im se suprotstavila ekipa domaćih Sesveta, ali su Sinjanke svoju iznimnu kvalitetu potvrdile pobjedom rezultatom 21:14 i osvajanjem prvog mjesta.

Podravka, pobjednice iz 2011. u utakmici za treće mjesto i po drugi su puta tog dana pobjedile Lokomotivu i tako godinu završile pobjedom i osvajanjem trećeg mjesta.
ŽRK Sinj nastupio je u slijedećem sastavu: Tomašević, Poljak, Vrdoljak, Jukić, Plazibat, Radonja, Pupić, Mažurin, Ćurković, Pletikosić, Macan, Botica, Majić, Budić, Kovačević, Vugdelija. Trenerice: Ljiljana Borozan i Višnja Ilić.

Konačan poredak kadetkinja:
1. Sinj
2. Sesvete
3. Podravka

Drugog dana turnira na parket su izašle mlađe kadetkinje , 1998. i mlađe, a i ovaj puta dominaciju su pokazale mlade Sinjanke.

Nakon utakmica po skupinama polufinalni parovi su bili Sesvete-Karlovac i Lokomotiva-Sinj, a veliko iznenađenje je ispadanje viceprvakinja Hrvatske,  Podravke, u grupnoj fazi natjecanja nakon uzastopnih poraza od Lokomotive i Karlovca.

Finale je baš kao i u kategoriji kadetkinja suprotstavio ekipe Sesveta i Sinja, a ovaj puta rezultat je bio puno izjednačeniji no konačni pobjednik je bio isti, odnosno trofej su i u ovoj kategoriji uzele mlade Sinjanke predvođene najboljom igračicom turnira u obje kategorije Mateom Pletikosić.

Treće mjesto osvojile su male Lokosice koje su u borbi za broncu bile bolje od Karlovca.
Sastav mlađih kadetkinja ŽRK Sinj: K. Buljan, Tomašević, Pletikosić, Jukić, L. Poljak, Radonja, Koprčina, Mažurin, Pavić, M. Poljak, Kalinić, Vugdelija, M. Buljan, Runje, Ćurković, Golem. Trenerice: Ljiljana Borozan i Višnja Ilić.

Konačan poredak mlađih kadetkinja:
1. Sinj
2. Sesvete
3. Lokomotiva

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>