Perspektivni član MRK Kozale Vlado Matanović debitirao za seniorsku hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je od Norveške u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Vijest je to koja zasigurno nije ugodna ušima rukometnih zaljubljenika i fanatika koji od Kauboja ponovno očekuju puno, a to je medalja, bez obzira kakvog sjaja ona bila. Ipak, najugodnije iznenađenje prijateljskih utakmica s Norveškom bio je mladi Riječanin 18-godišnji Vlado Matanović koji je bio u sastav najboljih hrvatskih rukometaša te upisao povijesne minute za sebe, ali i za svoj klub.

Jedno od najboljih mladih desnih krila u Europi preko noći postalo je hit, a o njegovim igračkim i ljudskim kvalitetama upitali smo čovjeka koji ga najbolje poznaje, njegovog trenera Darka Dunata.

Poznavajući Vladu njemu će to biti dodatni motiv za daljnji rad. On je veliki radnik, a vjerujem da će njegov uspjeh biti motiv i drugim juniorskim reprezentativcima u klubu te svim ostalim igračima, rekao je Dunato te nastavio:

- Treniram ga od prvog dana, on živi za rukomet. Vlado sanja trening, a kamoli utakmicu. Sigurno će biti veliki igrač, no pitanje je koliko veliki. Sada je već napravio jako puno, najviše što se u njegovom uzrastu može napraviti, sigurno će igrati Premijer ligu, a za dalje je teško govoriti iz razloga što postoji jako puno faktora koji odlučuju o tome. Kada pričamo o njegovoj karijeri u ovom trenutku onda moramo u obzir uzeti faktor sreće, faktor ozljeda, faktor slobodnog mjesta u reprezentaciji ili klubu u koji bude želio ići, a svi ti faktori mogu biti od presudne važnosti za njegovu karijeru – objasnio je Dunato.

Neosporno je da on živi za rukomet, ali treba ići korak po korak, ovo mu je nagrada za dosadašnji rad jer rijetko se tko može pohvaliti da je tako mladi igrao za Kauboje, možda Domagoj Duvnjak.
Onog trenutka kad je Vlado Matanović obukao dres seniorske reprezentacije mnogi su odmah počeli nagađati koja bi mogla biti sljedeća destinacija ovog ljevorukog krila. Trener Kozale Darko Dunato spustio je loptu na zemlju.

-Vlado je sam izjavio da mora završiti srednju školu, a mislim da sama činjenica da je iz Kozale došao do A reprezentacija dovoljno govori koliko je kvalitetno radio i trenirao u Kozali. Do kraja sljedeće sezone, dakle još godinu i pol bi trebao ostati u Kozali, odraditi posao i završiti rukometno školovanje. Ponikao je u ovom klubu i došao do visina, mora odraditi posao do kraja, a onda ovisno o tržištu može u inozemstvo ili u Croatia osiguranje koje je zainteresirano za njega. Osobno bih volio gledati ga u Zametu. Primjerice da Zamet igra SEHA ligu i da Vlado i svi ostali reprezentativci igraju tu u Rijeci. Žao mi je kada riječki rukometaši odlaze iz Rijeke, Zamet mora napraviti iskorak i omogućiti da riječke dečke gledamo u jednom boljem svjetlu u jačim i kvalitetnijim utakmicama na Zametu. Ta priča sada je krenula na bolje, a iskreno se nadam da će i nastaviti uzlaznom putanjom – zaključio je Darko Dunato.

preuzeto sa: http://rukomet.hr/

MATEA PLETIKOSIĆ POKORILA SESVETE

Na tradicionalnom Božićnom turniru u Sesvetama održanom 22. i 23. prosinca 2012. ekipa ŽRK Sinja osvojila je prvo mjesto u obje kategorije (kadetkinje i mlađe kadetkinje), a najistaknutija u redovima pobjednica bila je izvrsna Matea Pletikosić koja je proglašena za najbolju igračicu turnira u kategoriji kadetkinja, dok je u ”svojoj” kategoriji mlađih kadetkinja osvojila nagrade i za najbolju igračicu i za najboljeg strijelca turnira s 29 postignutih golova u pet utakmica. Tako je Matea nastavila nizati uspjehe i osvajati individualne nagrade. Podsjetimo da je upravo ona u suradnji sa svojim suigračicama ”skinula” s trona Podravku na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske održanom u Đurđevcu kada je također osvojila nagradu za najbolju igračicu natjecanja. Ovim putem iskrene čestitke Matei, a ekipa Handballmanie želi joj puno zdravlja i novih sportskih uspjeha.